Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fraps vs BandiCam

Baggios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czym lepiej nagrywać???

Bandicam vs Fraps

Mam slabego neta 7mb, wiec pomalu mi sie przesyla, prosze napisa. zalety i wady programow( podobno bandicam ma slabsza jakos, jest to bardzo zauwazalne?)

Opublikowano

Fraps:

+ Dobra jakość wideo

+ Mały spadek Fps'ów (przynajmniej u mnie)

+ Spuszczasz np. gre do paska a ona nadal nagrywa to co dzieje się w grze

+ Możliwość nagrywania dźwięku z mikro

+ Stale udostępniany pasek z FPS'ami

- DUUUUUUUUUUUUUUUUUUUŻO zajmuje miejsca na dysku (20min filmu = 20 GB)

- Płatne

- Czasami nie chce się poprawnie włączyć

Opublikowano
- DUUUUUUUUUUUUUUUUUUUŻO zajmuje miejsca na dysku (20min filmu = 20 Gb) ja przy filmie 15 minutowym miałem 4GB więc stfu

- Płatn Jazda z crackiem

- Czasami nie chce się poprawnie włączyć Tutaj też się nie zgodzę. BC potrafi częściej wywalić error

Opublikowano

nie wiem, jak z BC, ale na Frapsie podczas nagrywania fps spadają strasznie, na średnich komputerach, rozmiar nagrywanych filmów też nie jest najmniejszy

spongebob1.png

Opublikowano

Kompa mam mocarnego xD all gry chodza na ultra, a co do wagi filmu, jak juz nagram i przekonwertuje ten filmik w camtasi, to moge go potem wrzucic jeszcze do jakiegos konwertera zeby zmniejszyc rozmiar, ale zeby nie stracic na jakosci

Opublikowano

Boże. Ile pojawi się jeszcze tematów ten czy ten. Na YouTube jest pełno filmów, gdzie są pokazane oby dwa programy na split screenie. Jak masz miejsce na dysku i czas na przesyłanie to Fraps. Nigdy nie wywalił żadnego errora, nie przesadzajcie z rozmiarem ... Co to jest 20GB w dzisiejszych czasach ? A film masz nagrany w perfekcyjnej jakości. BC często mi gry nie czytał. Chociaż mniej niby zajmuje, ale program musi jednocześnie konwertować i nagrywać - co wiąże się z tym, że może crashować. Bierz Frapsa i tylę. ;x

he?

Opublikowano

oba te programy są do dupy.

fraps Płatny i dużo ważą nagrane pliki

Bandicam, wg. mnie ma gorszą jakość filmów...

Alternatywa?

Action!

Dożywotnia Licencja tylko 50zł

jakość filmów jest równa frapsowi, a wbudowany konwerter video daje przewagę nad frapsem

do tego, umożliwia nagrywanie pulpitu czy nawet danego fragmentu pulpitu

wiadomo, screenshoty, testy jakości itp. posiada.

Action! potrafi także nagrywać tylko ścieżki audio, ale w następnej aktualizacji nagrywanie Gameplayu z zaznaczoną opcją nagrywania mikrofonu, będzie osobno nagrywane na 2 ścieżki audio. Gameplay będzie miał swoją, a mikrofon swoją, co będzie chyba cechą dominującą dla Let's Playerów, bo nie będzie trzeba męczyć się z Audacity ;)

link do programu ofc. dostępny trial

http://mirillis.pl/pl/products/action.html

ja posiadam licencje do tego programu i jestem bardzo zadowolony.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Witam, czym lepiej nagrywać???

Bandicam vs Fraps

Mam slabego neta 7mb, wiec pomalu mi sie przesyla, prosze napisa. zalety i wady programow( podobno bandicam ma slabsza jakos, jest to bardzo zauwazalne?)

a renderujesz filmy? bo po renderowaniu dużo mniej zajmują ..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...